به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان لرستان، به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه (س) و روز بزرگداشت مقام مادر و زن، دوشنبه سوم دی ماه آیین تجلیل از مادران و زنان کتابخوان با حضور حجتالاسلام علی اکبر سبزیان، سرپرست کتابخانههای عمومی؛ ناهید پرویز پور، مدیرکل امور اجتماعی استانداری؛ مریم پور سرتیپ، معاون فرماندار خرم آباد و جمعی از کتابداران و اعضای بانوی کتابخانه های عمومی در کتابخانه عمومی غدیر خرم آباد برگزار شد.
سرپرست کتابخانههای عمومی لرستان در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه براساس آمارها زنان و مادران از مردان کتابخوانتر هستند، افزود: با توجه به اینکه ورود کتاب به خانه و خانواده برای فرزندان و حتی همسران توسط بانوان انجام میگیرد؛ بنابراین برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید ابتدا به سراغ زنان و مادران رفت.
حجتالاسلام علی اکبر سبزیان با اشاره به اینکه مجموعه کتابخانههای عمومی به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی و دانشگاه مردم، مکان سوم بعد از خانه محسوب میشود، افزود: بخش عظیمی از متولیان کتابخانههای عمومی در استان لرستان را بانوان تشکیل میدهند و این، اتفاق مبارکی است.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد نیروی انسانی در کتابخانههای عمومی لرستان را بانوان تشکیل میدهند، افزود: اگر نگاه عمیق به حوزه بانوان و زنان و تاثیرگذاری آنان در حوزه فرهنگ جدی گرفته شود و به این حوزه توجه ویژه صورت بگیرد، قطعا اتفاقات مبارکی رقم خواهد خورد.
حجتالاسلام سبزیان با اشاره به تاثیرگذاری بخش کودک و نوجوان در ایجاد شور و شوق در کتابخانههای عمومی، گفت: امروزه کودکان برای مراجعه به کتابخانهها با مادران خود حضور پیدا میکنند و مادران و کودکان، مخاطبان وفادار کتابخانههای عمومی هستند و نسل جدید سکوت کتابخانهها را برهم زده و گفتوگوهای اجتماعی را مطرح میکنند.
سرپرست کتابخانههای عمومی لرستان افزود: باعث افتخار است که رشد کتابخانههای عمومی که به تبع آن فرهنگ و توسعه یافتگی را در جامعه پدیدار میکند، با حضور مادران جامعه است.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این آیین گفت: هدف از برگزاری این مراسم نخست این است به جامعه نشان دهیم که مادران و زنان کتابخوانتر هستند و جایگاه ویژه دارند و ما به عنوان متولیان فرهنگی و کتابخانههای عمومی به حوزه بانوان توجه ویژه داریم.
وی ضمن تشکر ویژه از اهتمام جدی کتابداران به ویژه بانوان کتابدار، گفت: کتابداران به صورت اجتهادی برای ارتقا امید و افزایش نشاط و کاهشهای آسیب اجتماعی تلاش میکنند.
در ادامه مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم و تبریک میلاد حضرت فاطمه (س)، گفت: حضرت فاطمه (س) به عنوان الگو و اسوه از ابتدای تاریخ تا انتهای تاریخ توسط پیامبر (ص) برای ما معرفی شدهاند و مکتب تربیتی ایشان تا همیشه تاریخ تازگی دارد و به عنوان الگو برای تمام زنان مسلمان همیشه اسوه باقی خواهند ماند.
ناهید پرویز پور با اشاره به اینکه الگو بودن حضرت فاطمه (س) برای زنان مسلمان نشات گرفته از ویژگیهای شخصیتی حضرت زهرا (س) است، افزود: جایگاهی که زن در نظام اسلامی دارد، بر خلاف تعاریف غرب و شرق جایگاه ویژهای است
وی با اشاره به پیشرفتهای بانوان در عرصههای مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: پس از انقلاب اسلامی بازتعریف جدیدی از زن مسلمان ارائه شد.
پرویز پور افزود: از زن ایرانی بر خلاف فرهنگ غرب استفاده تبلیغاتی نمیشوند و به عنوان بازیچه در دست استثمارگران و تبلیغات شوم آنها نیست و برخلاف الگوی شرقی نیز زن خنثیِ محدود در خانه نیست و با حفظ کرامت و ارزشهای انسانی در کنار مهمترین وظیفه خود که نقش مادری و همسری است در جامعه مشغول فعالیت در عرصههای مختلف است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با بیان اینکه زنان جامعه ایرانی توانستهاند با تلاش و تجهیز خود به علم، دانش و آگاهی، رفتارهای کلیشهای نسبت به زنان را تا حدودی کنار بزنند، افزود: هرچند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، اما زنان باید بیشتر تلاش کنند که به عنوان شهروند ارزشمند در جامعه در کنار نقش مادری که مهمترین و اصلیترین نقش برای زنان است، ایفای نقش کنند.
پرویزپور اصلی ترین وظیفه مادران را تربیت فرزندان دانسته و ادامه داد: نباید فعالیتهای سیاسی و اجتماعی ما در جامعه نقش مهم و محوری مادران در جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به برنامهریزیهای اتاق فکر کشورهای غربی برای حوزه خانواده و آسیبهای اجتماعی دارند، تاکید کرد: مادران باید در حوزه تربیت فرزند و تحکیم بنیاد خانواده باید مراقبت بیشتری داشته باشند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: مادری که خود را به کتاب و کتابخوانی مجهز میکند، در روابط اجتماعی قویتر ظاهر میشود و در موقعیت و مناسبات فردی به صورت سنجیده تر عمل خواهد کرد.
پرویزپور با اشاره به اینکه جمع کثیری از اعضای کتابخانههای عمومی بانوان هستند، افزود: این نشان از دغدغهمندی و آگاهی زنان در این حوزه هستند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری استان با اشاره به فعالیت کتابداران در کتابخانههای عمومی گفت: فردی که کتابدار است صرفا وظیفه ندارد که فقط کتاب امانت دهد؛ بلکه باید با توجه به ارتباط فراوانی که با اقشار مختلف جامعه برقرار میکند، آگاهیها و مشورتهای لازم را به مخاطبان ارائه دهد.
وی با اشاره به تاکید استاندار استان در راستای تقویت سرمایههای اجتماعی و انسانی گفت: از سرفصلهای اعتبارات اجتماعی به کتابخانههای عمومی استان کمکهایی صورت گرفته و این تعاملات و همکاریها در آینده نیز بیشتر خواهد شد.
پرویز پوز با تاکید بر اینکه کتابخانههای عمومی استان باید به کتابهای تخصصی مجهز شوند، افزود: با توجه به نیاز دانشآموزان و دانشجویان به منابع تخصصی و اینکه شاید بهدلیل شرایط معیشتی برخی از خانوادهها نتوانند به منابع تخصصی دسترسی داشته باشند، لازم است در این حوزه کتابخانههای عمومی استان نسبت به قرار گرفتن منابع مورد نیاز دانشآموزان و دانشجویان رشتههای مختلفی که در دانشگاههای استان مشغول به تحصیل هستند، اهتمام ویژهتری داشته باشد.
معرفی کتاب، مولودی خوانی و اجرای گروه سرود از بخش دیگر این مراسم بود که با اهدای لوح سپاس به ۶ نفر از اعضای فعال بانوی کتابخانه های عمومی و کتابداران خانم به پایان رسید.
ارسال نظر